Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislavský kraj

Hianik kandiduje za primátora Pezinka, podporujú ho opozičné strany

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Pezinok musí podľa Hianika vykročiť novou a transparentnou cestou, aby obyvatelia pocítili, že treba pracovať pre nich.

Bratislava 10. septembra (TASR) - Mestský poslanec, architekt–urbanista Igor Hianik kandiduje za primátora Pezinka. V jeho kandidatúre ho podporujú opozičné strany SaS, OĽaNO a mimoparlamentné strany Progresívne Slovensko a SPOLU - občianska demokracia. TASR o tom informovali z tlačového oddelenia SaS.

Pezinok musí podľa Hianika vykročiť novou a transparentnou cestou, aby obyvatelia pocítili, že treba pracovať pre nich. "Musíme sa pevne držať našich morálnych a etických záväzkov. Musíme si splniť sľub, ktorý dávame ďalším generáciám, že naše mesto, hoci sme moderná spoločnosť, musí byť založené na tradíciách vinohradníckeho mesta a musí si uchovávať svoje genius loci," povedal Hianik.

Za svoje priority si určil dopravu, parkovaciu politiku, ekológiu, obnovu zelene, otvorenú samosprávu, podporu kultúry a športu cez participatívny rozpočet, zdravú a dynamickú ekonomiku či nerozpredávanie mestského majetku.

Kandidatúru na pezinského primátora ohlásil v máji aj mestský poslanec Jozef Chynoranský. Podľa vlastných slov sa rozhodol využiť svoje skúsenosti z komunálnej politiky. O post primátora Pezinka sa plánuje uchádzať ako nezávislý kandidát. Pezinku chce priniesť dlhodobú víziu rozvoja, ktorá by určovala cestu viac ako len jedno volebné obdobie. "Samozrejmosťou by mali byť fungujúce kvalitné sociálne služby, kvalitné školstvo, dostupnosť materských a základných škôl pre všetky deti a kvalitné ostatné mestské služby," vymenoval Chynoranský. Podľa neho sem patrí aj bezpečnosť obyvateľov, transparentné hospodárenie samosprávy, ochrana životného prostredia či podpora mladých rodín. Mesto si podľa neho musí chrániť svoje tradície a miestnu kultúru naďalej rozvíjať.