Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Do Bratislavy už doviezli prvý nový trolejbus

odľa predbežných informácií by mali byť nové trolejbusy uvedené do prevádzky na začiatku mája.

Bratislava 7. apríla (TASR) – Prvý z nových trolejbusov, ktoré Dopravný podnik Bratislava (DPB) vlani vysúťažil, v piatok (4.4.) ráno doviezli do vozovne v bratislavskej Trnávke. Informuje o tom portál imhd.sk. V prvej várke by malo byť podľa neho dodaných 15 trolejbusov Škoda 30 Tr a jeden kĺbový trolejbus Škoda 31 Tr. "Podľa predbežných informácií by mali byť nové trolejbusy uvedené do prevádzky na začiatku mája," uvádza portál.

Trolejbusy Bratislave dodáva česká spoločnosť Škoda Electric. DPB s ňou podpísal zmluvu na dodávku 80 nových trolejbusov v sume 41,62 milióna eur ešte v júni minulého roka. "Bratislava bude mať počas troch až štyroch rokov kompletne vymenený vozidlový park trolejbusov. Do leta 2015 bude dodaných 80 trolejbusov a po uplatnení opcie ďalších 40 trolejbusov v nasledujúcom roku, respektíve nasledujúcich dvoch rokoch," uviedol vlani generálny riaditeľ DPB Ľubomír Belfi.

DPB vyhlásil výberové konanie na dodávku 120 nových trolejbusov 10. apríla 2013. Vozidlá obstarával v rámci zopakovanej druhej verejnej súťaže. Prvú súťaž mu zrušil Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO). V porovnaní s ňou zmenil kritériá na vyhodnotenie ponúk a upravil bodové hodnotenie. Do súťaže sa prihlásili celkove dve spoločnosti, a to Škoda Electric, a. s., a Solaris Bus & Coach S.A.

Vďaka eurofondom v Operačnom programe Doprava (OPD) má do roku 2015 pribudnúť tiež 30 nových električiek. V súčasnosti podnik obstaráva aj 50 nových autobusov.