Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

V Bratislave sa začína týždenný cestovateľský festival

S plnými rukami listov koky a v slávnostnom odeve vykonáva peruánsky šaman Augusto de la Cruz rituál šťastia v novom roku na pláži v Lime. Foto: TASR/AP

Divákom predstavia kultúru a život vo viac ako 30 krajinách.

Bratislava 14. marca (TASR) - V bratislavskom Dome kultúry Ružinov sa dnes začína týždenný cestovateľský festival. Sedemdňový maratón 29 cestovateľských prezentácií, ktoré divákom predstavia kultúru a život vo viac ako 30 krajinách, sa koná na piatich miestach.

"Prezentovať budú skúsení cestovatelia, ktorí sa vybrali na dlhé, náročné a hlavne pre mnohých šialené cesty do sveta. Ich zážitky rozosmejú, inšpirujú a možno aj dojmú," TASR informoval Michal Knitl z občianskeho združenia Cestou necestou.

Festival štartuje o 17.00 hod v Dome kultúry Ružinov. Prostredníctvom prezentácii sa návštevníci dostanú na miesta ako Elbrus, Laos, Barma či Nepál. Pripravená je prednáška vášnivého cestovateľa Jozefa Terema, ktorý bude hovoriť o svojej poslednej ceste Rallye Budapešť-Barmako. Lenka Gondová a Štefan Kardoš predstavia svojimi fotografiami Falklandy. Svoje zážitky z Komubie a Venezuely porozpráva Juraj Saska. Prezentáciu o festivale Burning Man, ktorý sa každoročne koná v strede nevadskej púšte, bude mať aj Michal Pastier.

Jedným z headlinerov festivalu je Marek Slobodník, ktorý so svojou 55-ročnou motorkou prešiel Južnú Ameriku. O poslednú prezentáciu sa postará Martin Ondreáš, s ktorým sa návštevníci festivalu vyberú skialpovať do Kirgizska a Iránu.

Do 20. marca sa festival Cestou necestou zastaví v klube Elam, v Batelieri, Hlave 22 a Kafe Scherz.