Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislavský kraj

M. Borguľa odmieta, že by svoju funkciu v DPB zneužil na kampaň

Martin Borguľa Foto: TASR/Martin Baumann

Bývalý predseda Výboru NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií Miroslav Beblavý to hodnotí ako zneužitie verejnej funkcie vo vlastný prospech.

Bratislava 7. októbra (TASR) - Člen Dozornej rady Dopravného podniku Bratislava (DPB) Martin Borguľa rozposlal zamestnancom Dopravného podniku Bratislava (DPB) list, v ktorom im sľubuje, že sa ako mestský poslanec bude zasadzovať o zvýšenie ich platov. Bývalý predseda Výboru NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií Miroslav Beblavý to hodnotí ako zneužitie verejnej funkcie vo vlastný prospech.

Podľa Borguľu je však list, v ktorom sľubuje, že sa bude na zastupiteľstve zasadzovať o zlepšovanie pracovných podmienok i finančného hodnotenia a ďakuje zamestnancom DPB za prácu, iba vyjadrením úcty k zamestnancom dopravného podniku. "Štyri roky dávam peniaze na Deň zamestnancov, teraz som sa rozhodol im poďakovať listom," uviedol Borguľa.

Beblavý však upozorňuje na to, že Borguľa, ktorý opätovne kandiduje na poslanca Mestského zastupiteľstva v Bratislave, poslal list na súkromné adresy zamestnancov dopravného podniku, bez ich súhlasu. "Podľa môjho názoru tým zneužil osobné údaje i svoje postavenie v DPB," povedal Beblavý pre TASR. Borguľa by mal byť podľa neho za to potrestaný.

Borguľa tvrdí, že k žiadnemu zneužitiu osobných údajov nedošlo. "Žiadne adresy som nezisťoval, list distribuoval DPB, ja som len zaplatil rozposlanie," povedal pre TASR. Podľa Borguľu ani nemôže ísť o predvolebnú kampaň. "Do mestského zastupiteľstva kandidujem za Staré Mesto, predpokladám, že odtiaľ je asi 30 zamestnancov DPB, no ja som list posielal všetkým 2700 ľuďom," zdôraznil Borguľa.

Na list Borguľu zamestnancom DPB upozornila kandidátka na primátora Bratislavy Tatiana Kratochvílová (Sieť). Podala v tejto súvislosti podnet na porušenie ústavného zákona o ochrane verejného záujmu. Borguľa reagoval tým, že podal na Kratochvílovú trestné oznámenie za ohováranie.