Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Bratislava

V sobotu si verejnosť v Bratislave môže dať bezplatne otestovať sluch

Ilustračné foto. Foto: TASR

Každý rok sa narodí viac ako 200 detí s poruchou sluchu a až 90 percent z nich sa narodí do počujúcich rodín, kde s poruchou sluchu nemajú žiadne skúsenosti.

Bratislava 2. marca (TASR) - Pri príležitosti sobotňajšieho (3.3.) Medzinárodného dňa sluchu si bratislavská verejnosť bude môcť nechať bezplatne skontrolovať sluch. Občianske združenie Nepočujúce dieťa chce touto formou upozorniť na dôležitosť skorej diagnostiky a starostlivosti u detí s poruchami sluchu.

"Znepokojivým faktom je, že mnohé ľahké až stredne ťažké poruchy sluchu rodiny zistia pri nástupe ich detí do školy a problémoch s porozumením v kolektíve. Preto sme sa rozhodli zabezpečiť bezplatné vyšetrenie sluchu lekárom počas podujatia 3. marca v Eurovei," vysvetľuje Ľubica Majtánová z organizácie Nepočujúce dieťa. Podujatie sa koná od 15.00 do 18.00 h a verejnosť na ňom bude môcť okrem vyšetrenia získať aj ďalšie informácie o starostlivosti o sluch.

Každý rok sa narodí viac ako 200 detí s poruchou sluchu a až 90 percent z nich sa narodí do počujúcich rodín, kde s poruchou sluchu nemajú žiadne skúsenosti. Najväčšiu šancu prekonať následky postihnutia majú pritom deti, ktoré získajú načúvacie prístroje a špeciálno-pedagogickú starostlivosť už od šiestich mesiacov veku.