Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Bratislava

Zápisy prvákov v bratislavskej Dúbravke budú v stredu a vo štvrtok

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Táto mestská časť má štyri ZŠ vo svojej pôsobnosti a štyri majú iných zriaďovateľov - britská, špeciálna a dve súkromné.

Bratislava 18. apríla (TASR) - Zápisy prvákov do základných škôl (ZŠ) na školský rok 2017/2018 v bratislavskej Dúbravke sa uskutočnia v stredu a vo štvrtok 19. a 20. apríla od 15.00 do 18.30 h.

Táto mestská časť má štyri ZŠ vo svojej pôsobnosti a štyri majú iných zriaďovateľov - britská, špeciálna a dve súkromné. Všetky deti, ktoré do konca augusta tohto roka dovŕšia šesť rokov, aj tie s odloženou školskou dochádzkou, majú zápis povinný. Dúbravské miestne zastupiteľstvo určilo v roku 2004 školské obvody jednotlivých škôl a upravilo ich o rok neskôr.

"Podľa ulíc a trvalého bydliska tak patria obyvatelia k jednotlivým školským obvodom a tým aj školám. Rodič môže zapísať dieťa do ktorejkoľvek jednej ZŠ, tie však musia prioritne prijímať žiakov podľa školských obvodov. O prijatí dieťaťa rozhoduje riaditeľ ZŠ najneskôr do 15. júna. Zapísať sa musí aj dieťa, ktoré bude navštevovať školu v zahraničí, a to v škole podľa trvalého bydliska," informuje hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinatová.