Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

V bratislavskom Lamači sú voľby pokojné

Ilustračné foto. Foto: FOTO TASR - Henrich Mišovič

V Lamači je vytvorených šesť volebných okrskov. Volebné miestnosti sa nachádzajú na prízemí ZŠ na Malokarpatskom námestí.

Bratislava 16. marca (TASR) - V bratislavskom Lamači, katastrálne najmenšej mestskej časti hlavného mesta, je doterajší priebeh sobotňajšieho prvého kola prezidentských volieb bezproblémový a pokojný. TASR o tom informovala Andrea Húšková z lamačského miestneho úradu, poverená organizáciou volieb.

"Okrem voličov s trvalým pobytom v mestskej časti prišlo aj nemálo tých, ktorí hlasovali na voličský preukaz," uviedla. "Dokonca v lamačských volebných okrskoch hlasovala približne desiatka Slovákov zo zahraničia, ktorí už nemajú trvalý pobyt na území SR," uviedla o voličoch, ktorí môžu voliť na pas. Prikladajú k nemu čestné vyhlásenie o trvalom pobyte v cudzine.

V Lamači je vytvorených šesť volebných okrskov. Volebné miestnosti sa nachádzajú na prízemí ZŠ na Malokarpatskom námestí.

Voliči môžu v prvom kole volieb prezidenta SR hlasovať do 22.00 h. Výnimkou je štvrtý volebný okrsok v Malackách, kde z dôvodu absencie jedného z členov okrskovej volebnej komisie museli začať až s 35-minútovým zdržaním, volebná miestnosť sa tam preto zatvorí až o 22.35 h.

Hlasovať sa dá v 5940 okrskoch, ktoré vytvorilo 2926 obcí. Voľba je dvojkolová, ak nebude prezident zvolený v prvom kole, bude druhé. Naplánované je na 30. marca.