Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

Podunajské Biskupice budú mať nového starostu Z. Péka

Ilustračné foto Foto: TASR - Milan Drozd

V Podunajských Biskupiciach si obyvatelia zvolili do miestneho zastupiteľstva svojich 15 zástupcov.

Bratislava 11. novembra (TASR) – Bratislavská mestská časť Podunajské Biskupice bude mať nového starostu, novinára - publicistu Zoltána Péka (Most-Híd, SaS, Sme rodina, OKS, Nova). Rozhodli o tom obyvatelia mestskej časti v sobotných (10. 11.) komunálnych voľbách. Súčasná dosluhujúca starostka Alžbeta Ožvaldová sa už o tento post neuchádzala. Vyplýva to z oficiálnych výsledkov volieb.

"Milí Biskupičania, v sobotu ste mi v komunálnych voľbách prejavili dôveru. Ďakujem vám za každý jeden hlas. Vaším starostom budem najbližšie štyri roky, je to veľká zodpovednosť a zároveň obrovská výzva. Urobím všetko pre to, aby sa z Podunajských Biskupíc stalo lepšie miesto pre život. Sľubujem, že vás nesklamem," adresoval na sociálnej sieti obyvateľom Pék. Vo voľbách získal od voličov 1527 hlasov (20,82 percenta).

V Podunajských Biskupiciach si obyvatelia zvolili do miestneho zastupiteľstva svojich 15 zástupcov. Sú medzi nimi Izabella Jégh, Ildikó Virágová, Barbora Lukáčová, Zuzana Čermanová, Mikuláš Krippel, Peter Tóth, Pavol Hanzel, Stanislav Koiš, Michal Drábik, Iveta Daňková, Roman Lamoš, Pavol Kubiš, Boris Boleček i Boris Vereš. Medzi miestnych poslancov sa prebojoval aj Zoltán Pék, ak však chce vykonávať funkciu starostu, musí sa mandátu miestneho poslanca vzdať. V miestnom zastupiteľstve má na jeho miesto zasadnúť náhradníčka Olívia Falanga Wurster. Mestská časť bude mať v bratislavskom mestskom parlamente dvoch zástupcov, a to Alžbetu Ožvaldovú a Romana Lamoša.

V Podunajských Biskupiciach bolo zapísaných v rámci komunálnych volieb 20.027 voličov. Zúčastnilo sa ich 7562 obyvateľov, čo predstavuje účasť 37,75 percenta.