Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Vernisáž v Danubiane predstavila fotografie Roberta Doisneaua

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Záujemcovia si môžu pozrieť aj kultovú fotografiu Bozk pred radnicou v Paríži.


Bratislava 3. novembra (TASR) – V Danubiane dnes otvorili výstavu fotografií známeho francúzskeho umelca 20. storočia Roberta Doisneaua. Realizátori si tento termín vybrali zámerne pri príležitosti štvrťstoročnice Mesiaca fotografie. Povedal pre TASR riaditeľ najmladšieho múzea moderného umenia v Európe Vincent Polakovič.

"Vybrali sme 70 fotografií zo 140, ktoré sme mali k dispozícii a sú tu aj tie najslávnejšie, ktoré pozná široká verejnosť na celom svete, ako napríklad kultová fotografia Bozk pred radnicou v Paríži, slávny záber Jacquesa Préverta sediaceho so svojím psom v parku, kde pije víno, alebo Pablo Piccaso s rožkami na stole, jeden z najznámejších portrétov slávneho maliara," uviedol Polakovič s tým, že archív slávneho fotografa obsahoval okolo 400.000 fotografií a do dnešného dňa sa vo svete predalo 2,5 milióna pohľadníc, na ktorých je zvečnená fotografia "Bozk na Radnici".

Výstavu PĘCHEUR D’IMAGES v Danubiane na Divokej vode v mestskej časti Bratislava - Čunovo si návštevníci budú môcť pozrieť do 9. decembra.