Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Bratislava

Vajnorčania môžu hlasovať za projekty v participatívnom rozpočte

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Rozhodnúť sa môžu pre dva návrhy z ôsmich.

Bratislava 8. mája (TASR) - Obyvatelia bratislavských Vajnôr môžu v týchto dňoch prostredníctvom webovej stránky mestskej časti hlasovať, na aký účel využiť 7200 eur z participatívneho rozpočtu. Rozhodnúť sa môžu pre dva návrhy z ôsmich.

Hlasovať sa dá za vybudovanie pomocného stojiska na cyklotrase Jurava s možnosťou opravy bicykla. Odhadované náklady tejto investície sa pohybujú na úrovni 590 eur. Svoj hlas môžu dať aj návrhu za osadenie cyklostojanov na zastávkach MHD na uliciach Osloboditeľská, Hospodárska, Koniarkova, ktorý stojí približne 350 eur alebo projektu vybudovania komplexného kontajnerového stojiska pre separovaný odpad za zhruba 450 eur.

Vajnorčania môžu hlasovať aj za vybudovanie výbehu pre psov vedľa detského ihriska Koniarkova za predpokladaných 1150 eur, zakúpenie interiérového vybavenia pre miestnu knižnicu - druhá etapa výmeny regálov za 3000 eur, či osadenie cyklostojanov pred zdravotné stredisko v sume 300 eur.

Medzi návrhmi je aj revitalizácia zeleného pásu na Pračanskej ulici v hodnote 1000 eur a zakúpenie bočných a zadných závesov do Domu kultúry Vajnory za 2456 eur.

Vajnorčania tak ako po minulé roky môžu rozhodnúť o víťazných návrhoch, ktoré budú realizované z prostriedkov participatívneho rozpočtu v roku 2016. Maximálna suma, ktorou samospráva môže podporiť jeden návrh, je 3000 eur.

V minulom roku, v rámci tohto rozpočtu, podporila mestská časť dva návrhy, a to interiérové vybavenie pre miestnu knižnicu a podujatie Nedele deťom.