Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Bratislava

V Petržalke otvorili najmodernejšiu priemyselnú práčovňu v regióne

Zľava: Kňaz Peter Mášik, rakúsky veľvyslanec v SR Helfried Carl, majitelia spoločnosti Salesianer Miettex Thomas a Christine Krautschneider počas slávnostného otvorenia prevádzky Foto: SALESIANER MIETTEX

Bratislavská prevádzka práčovne je najmodernejšia a jediná v regióne, ktorá zodpovedá najvyšším štandardom hygieny.

Bratislava 13. mája (OTS) - Slávnostným otvorením za účasti rakúskeho veľvyslanca Mag. Helfrieda Carla v SR a predstaviteľov Mestskej časti Bratislava-Petržalka sa oficiálne spustila do prevádzky nová priemyselná práčovňa, ktorá poskytne prácu stovke zamestnancom. Moderná veľkokapacitná prevádzka je investíciou rakúskej spoločnosti SALESIANER MIETTEX, ktorá oslavuje storočnicu od svojho založenia.

Spoločnosť SALESIANER MIETTEX pokračuje v máji 2016 v expanzii na Slovensko. Firma u nás pôsobí od roku 1995 a vďaka investícii na zelenej lúke vo výške viac ako 10 miliónov eur zabezpečí približne sto pracovných miest, pričom 90% zamestnancov sú Slováci. „Sme hrdí na to, že majitelia rodinného podniku sa k stému výročiu založenia práčovne rozhodli otvoriť ďalšiu prevádzku práve na Slovensku. Samozrejme, spočiatku ide o veľkú investíciu, za dva-tri roky bude schopná na seba zarobiť a dosiahnuť plánovanú kapacitu,“ povedal Michal Macháč, konateľ spoločnosti.

Najmodernejšia pracia prevádzka v regióne, s celkovou plochou 3600 m2 a kapacitou prania 48 ton textílií či odevov denne, bude zodpovedať výkonu takmer 10 000 pračiek v domácnosti.
Hlavným predmetom podnikania spoločnosti je kompletný textilný prenájom so servisom pre hotelierstvo a gastronómiu, pracovné odevy pre priemysel a obchod, ako aj zásobovanie zdravotníctva. „K týmto segmentom sa pridáva hygiena do sociálnych priestorov, čistiace a reklamné rohože. Neoddeliteľnou súčasťou servisného prenájmu je nákup, skladovanie, údržba, hygienické pranie textílií a včasné dodanie, teda kompletná logistika. Dôraz je kladený na hygienu a trvalosť,“ vysvetlil Dr. Victor Ioane, konateľ spoločnosti.
Čo považujú predstavitelia spoločnosti za kľúčovú konkurenčnú výhodu? „Vďaka geografickej polohe máme možnosť prevádzkovo-technicky zabezpečiť servis ako pre klientov hlavného mesta Slovenska tak i zákazníkov zo susedných krajín. Naša nová high-tech prevádzka je najmodernejšia a jediná v regióne, ktorá zodpovedá najvyšším štandardom hygieny. Vie sa napríklad preukázať známym Rakúskym hygienickým pasom a spĺňať prísne normy predpísané pre potravinársky priemysel. Aj vzhľadom k týmto faktom predpokladáme približne rovnaký pomer domácich a zahraničných zákaziek,“ dodáva Dr. Ioane.

Rakúsky rodinný podnik so 100 ročnými skúsenosťami
Spoločnosť SALESIANER MIETTEX založila v roku 1916 dáma, stará matka dnešného majiteľa Mag. Thomasa Krautschneidera. Jeho matka, Christine Krautschneider, predsedá dozornej rade. Podnik je dodnes vo vlastníctve rodiny zakladateľky a je multinárodným veľkopodnikom, ktorý zamestnáva viac ako 2 150 zamestnancov. Názov firmy je odvodený z pôvodnej adresy, ulice Saleziánov vo Viedni. „Rodinný duch“ sa ešte aj dnes odzrkadľuje v tímovom duchu Salesianer skupiny. Okrem Rakúska a Slovenska je SALESIANER MIETTEX s priamou produkciou aktívna ešte v ďalších 7 európskych krajinách: v Česku, Maďarsku, v Slovinsku, Chorvátsku, Rumunsku, Srbsku a najnovšie aj v Poľsku. SALESIANER MIETTEX zásobuje denne okolo 25 000 zákazníkov v celej Európe 360 tonami čistých textílií.