Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

V P. Biskupiciach kandiduje na starostu oficiálne desať uchádzačov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Kandidáti na primátorov, starostov a komunálnych poslancov či strany, ktoré ich navrhujú, mali 11. septembra posledný deň na podanie kandidačnej listiny pre novembrové komunálne voľby.

Bratislava 3. októbra (TASR) – V bratislavských Podunajských Biskupiciach kandiduje na starostu mestskej časti desať kandidátov. Do 15-členného miestneho zastupiteľstva sa chce v novembrových komunálnych voľbách prebojovať 63 uchádzačov. Vyplýva to zo zoznamu zaregistrovaných kandidátov, ktorý je zverejnený na webovej stránke mestskej časti.

Šéfovať samospráve Podunajských Biskupíc nasledujúce volebné obdobie už nebude súčasná starostka Alžbeta Ožvaldová, ktorá sa rozhodla vo voľbách na tento post nekandidovať. Vo funkcii ju chce nahradiť celkovo desať kandidátov.

Medzi nezávislými kandidátmi je koordinátor v oblasti životného prostredia Andrej Bojczún, viceprimátor hlavného mesta Milan Černý, manažér Ján Duranský, ekonóm Martin Halás, štátny zamestnanec vo výslužbe Kristián Kevický, expert na informačnú bezpečnosť Ján Španko či vedúci oddelenia hospodárskej správy Kancelárie Najvyššieho súdu SR Ján Kšiňan.

Na post starostu kandiduje aj dopravný expert Zoran Kupkovič s podporou Smeru-SD, SNS a Strany zelených Slovenska, projektant a stavebný inžinier Roman Lamoš s podporou Progresívneho Slovenska, Spolu-občianskej demokracie, Team Vallo a novinár-publicista Zoltán Pék, ktorého podporuje Most-Híd, SaS, Sme rodina, OKS a Nova.

Kandidáti na primátorov, starostov a komunálnych poslancov či strany, ktoré ich navrhujú, mali 11. septembra posledný deň na podanie kandidačnej listiny pre novembrové komunálne voľby. Voľby budú v sobotu 10. novembra, kampaň už beží a skončí sa 48 hodín predo dňom hlasovania.