Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Bratislava

V Bratislave sa konal futbalový turnaj proti rasizmu a intolerancii

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Turnaj BLMF proti rasizmu a intolerancii sa každoročne koná pravidelne od roku 2008. Jeho organizátorom je Inštitút pre medzikultúrny dialóg a Bratislavská liga v malom futbale.

Bratislava 16. októbra (TASR) - Prispieť k rozšíreniu myšlienky tolerancie v spoločnosti bolo cieľom turnaja Bratislavskej ligy v malom futbale (BLMF) proti rasizmu a intolerancii, ktorý sa dnes uskutočnil v Bratislave. Mottom 9. ročníka podujatia bolo Dajme kopačky extrémizmu.

Na turnaji sa zúčastnilo 15 družstiev, ktoré pozostávali z rôznych národností, náboženstiev a etnicít. "Podarilo sa spojiť rôznorodé tímy, väčšinu s menšinou," uviedol spoluzakladateľ kampane Šport spája Sergej Danilov. Spoznávanie sa a zbližovanie menšín s väčšinou prostredníctvom športu prispieva podľa organizátorov k tomu, aby Slovensko bolo otvoreným a dobrým domovom pre všetkých jeho obyvateľov.

Turnaj BLMF proti rasizmu a intolerancii sa každoročne koná pravidelne od roku 2008. Jeho organizátorom je Inštitút pre medzikultúrny dialóg a Bratislavská liga v malom futbale v rámci celoeurópskej iniciatívy FARE akčné týždne. Od roku 2012 sa Turnaj koná v rámci kampane Šport spája, rôzne farby, jedna hra.