Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Údržba komunikácií v Bratislave bude stáť 38,7 milióna eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Predmetom sú tiež opravy na pozemných komunikáciách na území hlavného mesta a celoročné opravy výtlkov technológiou obaľovanej asfaltovej zmesi za tepla a za studena, spresňuje mesto.

Bratislava 8. marca (TASR) - Bežná údržba pozemných komunikácií a opravy výtlkov na území Bratislavy bude hlavné mesto stáť na štyri roky celkovo 38,7 milióna eur s DPH. Bratislavský primátor Matúš Vallo totiž podpísal 4. marca rámcovú zmluvu s dvoma skupinami dodávateľov, a to firmami Pittel+Brausewetter, Strabag a MBM-Group a Hochtief. Vyplýva to z oznámenia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).

Predmetom dohody je realizácia projektu komplexného zabezpečenia opráv a údržby pozemných komunikácií, ciest I. až III. triedy, miestnych komunikácií I. a II. triedy a komunikácií na území Bratislavy, ktoré sú v správe bratislavského magistrátu. "Predmetom sú tiež udržiavacie práce a opravy na pozemných komunikáciách na území hlavného mesta a celoročné opravy výtlkov technológiou obaľovanej asfaltovej zmesi za tepla a za studena, tryskovou technológiou a vyspravením výtlku recyklátom s tepelnou úpravou miesta výtlku," spresňuje mesto v oznámení.

Zabezpečenie údržbových prác bude na pozemných komunikáciách, ktoré sú tvorené prejazdnými úsekmi ciest I. až III. triedy a miestnymi komunikáciami I. a II. triedy v celkovej dĺžke zhruba 386 km ako i chodníkoch v celkovej dĺžke okolo 295 km.