Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Starostke Čahojovej dali opätovnú dôveru viac ako dve tretiny voličov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Palkovič

D. Čahojová bola úspešná aj ako kandidátka do miestneho zastupiteľstva.

Bratislava 11. novembra (TASR) – Úradujúca a opätovne kandidujúca starostka bratislavskej Karlovej Vsi Dana Čahojová (nezávislá) zvíťazila v sobotných (10.11.) komunálnych voľbách vo všetkých 30 okrskoch v mestskej časti. Vyplýva to z výsledkov volieb, ktoré mestská časť zverejnila na svojom webe.



Čahojová získala z 12.432 platných hlasov 8579, čo je o takmer 4000 hlasov viac ako pri premiérovom volebnom víťazstve v roku 2014. „Veľmi ma teší opätovná podpora zo strany občanov, vnímam ju ako spätnú väzbu, že život v Karlovej Vsi sa po viacerých stranách zlepšil,“ uviedla starostka, ktorá bude vo svojom mandáte pokračovať aj v nasledujúcom období.

Čahojová bola úspešná aj ako kandidátka do miestneho zastupiteľstva, ako úspešnú kandidátku na starostu ju však nahradí prvý kandidát na poslanca, ktorý v rovnakom volebnom obvode skončil ako "prvý pod čiarou".

V miestnom zastupiteľstve bude 11 nových tvárí. Výraznú prevahu budú mať v 25-člennom zbore nezávislí kandidáti, je ich 19. Päť mandátov získali kandidáti z Tímu Vallo, s podporou mimoparlamentných zoskupení Progresívne Slovensko a Spolu-občianska demokracia, jeden kandidát sa presadil ako nominant pravicovej koalície (SaS, OĽaNO, KDH, Sme rodina – Boris Kollár, OKS, NOVA, Zmena zdola, Demokratická únia Slovenska). Týmto kandidátom je Anton Šmotlák, ktorý kandidoval i na starostu mestskej časti.

Volebná účasť dosiahla v Karlovej Vsi 41,79 percenta. Z 31.428 zapísaných voličov prišlo k urnám 13.136.