Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Bratislava

Školy a škôlky v bratislavskej Dúbravke počas leta rekonštruujú

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Alexander Ballek

Pod nevyhnutnú rekonštrukciu sa podpisuje aj vek budov školských zariadení v Dúbravke, ktoré boli postavené v 70. rokoch.

Bratislava 6. júla (TASR) – Po tom, čo v roku 2015 musela bratislavská Dúbravka okrem bežných opráv riešiť aj mnoho havarijných stavov školských objektov, mestská časť pokračuje v rekonštrukcii školských a predškolských zariadení i počas tohto leta. Najrozsiahlejšou obnovou prejde Základná škola (ZŠ) Nejedlého, ktorej kapacita sa zvýši o dve triedy.

"ZŠ Nejedlého dostane tiež nové svetlá, rekonštruovať sa budú aj toalety," informovala hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinátová. "Pre rozsiahlu rekonštrukciu základnej školy bude tiež zatvorená škôlka na Nejedlého," doplnila.

V ZŠ Pri kríži sa opravuje havarijný stav striešok nad vstupmi do objektu školy, triedy ZŠ Sokolíkova budú mať nové osvetlenie.

V deviatich materských školách mestskej časti príde na rad vymaľovanie. "V MŠ Ožvoldíková a Ušiakova sa obnovia takisto kúpeľne a toalety, škôlka na Bazovského dostane nové exteriérové dvere, na Nejedlého budú upravovať hlavný vstup," uviedla hovorkyňa.

K ďalším prácam patrí napríklad výmena podlahy v spálňach v MŠ Sekurisova, mestská časť plánuje aj výmenu zasklení v MŠ Cabanova.

Pod nevyhnutnú rekonštrukciu sa podpisuje aj vek budov školských zariadení v Dúbravke, ktoré boli postavené v 70. rokoch.