Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Račania môžu opäť využiť služby bezplatnej právnej poradne

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Do poradne nie je potrebné sa vopred nahlasovať a obyvatelia sú vybavovaní v poradí, v akom prišli. Poradňa je však určená len pre obyvateľov s trvalým alebo prechodným pobytom v Rači.

Bratislava 20. augusta (TASR) - Bratislavská mestská časť Rača opäť ponúka bezplatnú právnu poradňu, ktorá bude v stredu 21. augusta od 15.00 do 17.00 h v Obecnom dome na Alstrovej ulici. Informuje o tom mestská časť na svojej webovej stránke.

Záujemcovia môžu využiť právne poradenstvo, ktoré sa týka predovšetkým rodinných vzťahov, dedičského konania, pracovno-právnych vzťahov či otázok majetkovej povahy. Pýtať sa však môžu taktiež na veci v súvislosti s ochranou spotrebiteľa alebo exekúciou.

"Poradňa nezastupuje občanov pred súdmi ani inými inštitúciami a tiež sa nezaoberá trestným právom," upozorňuje račianska samospráva. Právne poradenstvo je poskytované formou osobnej ústnej konzultácie. Záujemca nemusí preukazovať svoje zárobkové a majetkové pomery. Do poradne nie je potrebné sa vopred nahlasovať a obyvatelia sú vybavovaní v poradí, v akom prišli. Poradňa je však určená len pre obyvateľov s trvalým alebo prechodným pobytom v Rači.

Občania Rače sa môžu bezplatne poradiť s právnikom na račianskom miestnom úrade vždy každú prvú a tretiu stredu v mesiaci od 15.00 do 17.00 h v Obecnom dome na Alstrovej ulici. Nasledujúca právna poradňa bude 4. septembra.