Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Bratislava

V prenajatej budove od samosprávy vybuduje Petržalka škôlku

Ilustračné foto. Foto: TASR/archív

Ide o druhú významnú spoluprácu medzi krajom a mestskou časťou po finančnej podpore výstavby petržalskej plavárne.

Bratislava 18. septembra (TASR) - V nevyužívanej budove na Krásnohorskej ulici v bratislavskej Petržalke vznikne materská škola so šiestimi triedami pre 120 detí. Bratislavský samosprávny kraj (BSK), ktorému budova patrí, ju prenajal mestskej časti za symbolické jedno euro na rok.

Hovorkyňa BSK Iveta Tyšlerová pripomenula, že o prenájme rozhodli krajskí poslanci na žiadosť petržalskej samosprávy na svojom júnovom zasadnutí. Objekt, ktorý pôvodne slúžil ako predškolské zariadenie, bude teda opäť materskou školou.

„Verím, že čoskoro tu pribudne šesť alebo sedem tried a zásadnejším spôsobom sa podarí vyriešiť nedostatok kapacít v materských školách, ktorý je špeciálne v Petržalke akútny,“ povedal poradca predsedu BSK Peter Húska.

Krok BSK ocenil aj zástupca petržalského starostu Michal Radosa. Pripomenul, že ide o druhú významnú spoluprácu medzi krajom a mestskou časťou po finančnej podpore výstavby petržalskej plavárne. "Dovoľujem si povedať, že táto škôlka spolu s našimi ďalšími aktivitami nám pomôže k tomu, aby sme v priebehu tohto funkčného obdobia dokázali odstrániť problém s nedostatkom miest v škôlkach pre trojročné a staršie deti,“ uviedol.

Potrebné investície odhadol na 600.000 eur. Škôlku chce mestská časť financovať aspoň čiastočne zo zdrojov súkromných investorov. "V projekte je ešte potrebné vysporiadať vlastnícke vzťahy k pozemku," upozornil Radosa.

Budova bola v minulosti využívaná ako materská škola, neskôr v nej bola zriadená stredná odborná škola. Od roku 2007, odkedy je v správe Úradu BSK, sa objekt nevyužíval.