Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Bratislava

Práce na Špitálskej sa dotknú aj trolejbusov a autobusov

Ilustračná snímka

Práce si na zhruba tri mesiace vyžiadajú hlavne presmerovanie električkových liniek č. 3, 4 a 9.

Bratislava 2. augusta (TASR) - Prebiehajúca rekonštrukcia električkovej trate na Špitálskej ulici v bratislavskom Starom Meste sa dotkne aj niektorých liniek autobusov a trolejbusov. Od pondelka 7. augusta od začiatku dennej premávky bude totiž uzavretá križovatka ulíc Špitálska a 29. augusta. To si vyžiadala dočasné presmerovanie trolejbusov linky č. 202 a 212 a nočných liniek N61 a N72.

"Predpokladaný termín ukončenia je 15. september," informovala dnes TASR hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Adriana Volfová. Bližšie informácie o trasách liniek a o ich dočasnom presmerovaní v danom úseku nájdu cestujúci na webovej stránke DPB, vo vozidlách MHD, ako aj na dotknutých zastávkach.

Rekonštrukcia električkovej trate za viac ako 2,5 milióna eur sa týka úseku od zastávky na Kamennom námestí po odbočenie električiek za križovatkou Mickiewiczova - Americké námestie – Špitálska. Práce si na zhruba tri mesiace vyžiadajú hlavne presmerovanie električkových liniek č. 3, 4 a 9. V rámci rekonštrukcie ide o obnovu koľajového zvršku dvojkoľajovej trate s nástupišťami spolu so zabudovaním antivibračných a protihlukových opatrení. Zároveň však dôjde aj k istým zmenám rozmiestnenia niektorých zastávok.