Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Bratislavčan Ján šoféroval pod vplyvom návykovej látky, poškodil autá

Ilustračné foto. Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

Polícia tento prípad rieši v tzv. super rýchlom konaní. V prípade preukázania viny hrozí 33-ročnému mužovi trest odňatia slobody až na dva roky.

Bratislava 1. júla (TASR) - Aj napriek uloženému zákazu a pod vplyvom návykovej látky šoféroval 33-ročný Ján z Bratislavy auto, výsledkom čoho bolo poškodenie piatich vozidiel. Hrozí mu za to väzenie až na dva roky.

Ján sedel za volantom v utorok 30. júna krátko pred 13.00 h na Budatínskej ulici v Bratislave. Tu narazil do osobného auta, v jazde ale pokračoval ďalej smerom na Znievsku ulici. "Pri prejazde ľavotočivou zákrutou zišiel z cesty a narazil do zaparkovaného motorového vozidla, ktoré sa v dôsledku nárazu posunulo a poškodilo pred ním zaparkované auto," informoval TASR hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Vodič v jazde však pokračoval a narazil do auta zaparkovaného pri ľavom okraji vozovky. Takto poškodil ešte jedno zaparkované motorové vozidlo. Na konci Znievskej ulice ho ale zastavila policajná hliadka. "Vodič sa podrobil dychovej skúške na alkohol, ktorá sa skončila s negatívnym výsledkom. Odber biologického materiálu na zistenie prítomnosti omamných a psychotropných látok sa však skončil s pozitívnym výsledkom," vysvetlil Szeiff. Polícia zároveň zistila, že vodič má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá akéhokoľvek druhu na dobu 18 mesiacov.