Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Bratislava

Polícia obvinila Bratislavčana z lúpežného prepadnutia banky

Na ilustračnej foto plynová pištoľ. Foto: TASR - KR PZ v Nitre

Prepad sa udial 4. októbra na Rusovskej ceste v Bratislave. V tejto súvislosti zadržala a obvinila Viliama L. z Bratislavy.

Bratislava 11. októbra (TASR) - Polícii sa podarilo vypátrať páchateľa lúpežného prepadnutia banky, ktoré sa udialo 4. októbra na Rusovskej ceste v Bratislave. V tejto súvislosti zadržala a obvinila Viliama L. z Bratislavy.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava V vzniesol 48-ročnému Bratislavčanovi obvinenie zo zločinu lúpeže spáchaného závažnejším spôsobom, informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. V prípade preukázania viny mu hrozí až 12-ročný pobyt za mrežami.

Podľa zistení polície vošiel 4. októbra do pobočky banky na Rusovskej ceste ozbrojený krátkou strelnou zbraňou. Pod hrozbou jej použitia žiadal od pracovníkov pobočky vydanie finančnej hotovosti. V obave o svoj život mu vydali 5360 eur v igelitovej taške. K zraneniu osôb pri lúpeži nedošlo.

Obvineného sa polícii podarilo zadržať 9. októbra, pričom ho obmedzili na osobnej slobode. Szeiff priblížil, že muž je podozrivý aj z ďalšej trestnej činnosti, čo je tiež predmetom vyšetrovania. "Z dôvodu zachovania jeho objektívnosti bližšie informácie nie je možné poskytnúť," doplnil policajný hovorca.