Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Bratislava

Pod vlakom zomrel muž, v koľajisku našli ležať bezdomovca v kóme

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR/KR PZ Nitra

Hovorkyňa železníc vyzvala viac pozorní, opatrní a dodržiavali zákon.

Bratislava 19. októbra (TASR) - Pod kolesami vlaku zomrel počas uplynulého týždňa jeden muž. Tragická nehoda sa stala v Bardejove, pravdepodobne šlo o samovraždu.

Smrti sa však podľa hovorkyne Železníc Slovenskej republiky Martiny Pavlikovej (ŽSR) vyhol muž na trati Sabinov - Lipany. Zrazil ho vlak, no zrážku s pomocou zdravotníkov prežil. Železnice zaznamenali okrem toho ďalšie dva pokusy o samovraždu.

V blízkosti železničnej stanice Bratislava Nové mesto zase pracovníci železníc našli ležať v koľajisku muža v bezvedomí. Zdravotníci zistili, že ním bol bezdomovec po epileptickom záchvate.

Pavliková vyzvala ľudí, aby boli v okolí železničných tratí a priecestí viac pozorní, opatrní a dodržiavali zákon. V uplynulom týždni sa podľa nej stal na trati Vydrník – Spišská Nová Ves nebezpečný prípad. "Vodič nákladného vozidla s poľským evidenčným číslom vošiel na priecestie aj napriek výstražným znameniam a zostal tam uzatvorený. Rušňovodič rýchlika, ktorý mal cez miesto prechádzať, si však nákladné auto včas všimol a zrážke stihol zabrániť," povedala. Vodiči auta rahno nadvihli za pomoci okoloidúcich, nikomu sa nič nestalo. Prípad vyšetruje polícia.