Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Bratislava

Plaváreň v bratislavskej Petržalke by mali otvoriť vo februári 2016

Ilustračná snímka. Foto: www.rimava.sk

Budova ponúkne 25-metrový plavecký bazén, zážitkový bazén, detský bazén, ale aj saunový svet. Denná kapacita plavárne bude 500 návštevníkov.

Bratislava 26. novembra (TASR) – Plaváreň na Tupolevovej ulici v bratislavskej Petržalke otvoria už o niekoľko týždňov. Prví návštevníci si v jej bazénoch budú môcť zaplávať vo februári budúceho roka.

"S týmto začiatkom prevádzky rátame v prípade, že sa nevyskytnú žiadne neočakávané problémy," uviedol na dnešnom kontrolnom dni na plavárni prednosta mestskej časti Bratislava-Petržalka Miroslav Štefánik.

V plavárni prebiehajú záverečné dokončovacie práce. Budova ponúkne 25-metrový plavecký bazén, zážitkový bazén, detský bazén, ale aj saunový svet. Denná kapacita plavárne bude 500 návštevníkov.

Výstavbu objektu podporil dotáciou vo výške 500.000 eur Bratislavský samosprávny kraj (BSK). Peter Húska z BSK pripomenul, že zadarmo budú môcť služby plavárne využívať seniori, ale i stredoškoláci. "Podľa dohody budú môcť stredoškoláci využívať bezplatne 12 percent časovej kapacity plavárne," spresnil Húska.

Doplnil, že kraj rozbehol projektové práce týkajúce sa rekonštrukcií a opráv dvoch školských plavární v pôsobnosti BSK. "Plavární je v kraji nedostatok a tento fakt pociťujú aj obyvatelia kraja, čo nám vyplynulo aj z prieskumu," spomenul v tejto súvislosti poradca predsedu BSK.