Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Petície za a proti výstavbe Danubia Parku prerokujú v decembri

Primaciálny palác, ilustračné foto Foto: TASR/ Michal Svítok

Petíciu proti navrhovanému charakteru výstavby budúceho DP, adresovanú primátorovi Ivovi Nesrovnalovi, podporilo 3531 osôb.

Bratislava 12. novembra (TASR) - O petícii občanov proti navrhovanému charakteru výstavby budúceho Danubia Parku (DP) bude Mestské zastupiteľstvo (MsZ) hlavného mesta Bratislavy rokovať v decembri tohto roka. Pre TASR to potvrdila bratislavská hovorkyňa Ivana Skokanová. „Petícia sa bude prerokúvať 10. decembra a v ten deň bude zastupiteľstvo rokovať aj o petícii občanov za schválenie výstavby rekreačno-športového strediska Danubia Park,“ spresnila Skokanová s tým, že následne bude známy aj ďalší postup ohľadne záväzného stanoviska hlavného mesta v súvislosti s výstavbou DP, ktoré podpísal ešte bývalý primátor Milan Ftáčnik.

Petíciu proti navrhovanému charakteru výstavby budúceho DP, adresovanú primátorovi Ivovi Nesrovnalovi, podporilo 3531 osôb. Ako dnes povedala predsedníčka petičného výboru Lenka Maschkanová, ktorá je zároveň poslankyňou v MsČ Čunovo, cieľom petície je apelovať na predstaviteľov mestskej samosprávy hlavného mesta, aby prispeli k zachovaniu predpísaného charakteru územia, ktoré je určené na šport a rekreáciu. „V projekte investora sa už nenachádza päťbojárske centrum, krytá plaváreň, zimný štadión a podobne, ale bedmintonové ihriská a zopár ihrísk pre volejbal a tenis, ktoré budú slúžiť iba ako sezónny doplnok k plánovanému bývaniu“, dodala Maschkanová.

Predseda Petičného výboru petície za výstavbu rekreačno-športového strediska DP Martin Palásek pre TASR uviedol, že petíciu s 8495 podpismi adresovali magistrátu preto, lebo sa nechceli nečinne prizerať na „nekorektnú kampaň a nekompetentné a svojvoľné prieťahy“ pri schvaľovaní zámeru. „Museli sme reagovať, pretože rozvoj športových aktivít a celého zadunajského regiónu cez taký prínosný projekt, akým je Danubia Park, nemôže byť takýmto spôsobom roky blokovaný,“ spresnil Palásek.

Na základe rozhodnutí kompetentných orgánov je podľa investora Danubia Parku finálny návrh projektu v súlade so všetkými zákonnými nariadeniami. Pre TASR to uviedol projektový manažér Danubia Investu Andrej Hájek. „Danubia Park prinesie regiónu viac ako 20 športovísk, v areáli na ploche 89 hektárov sa sústredí množstvo zariadení, atrakcií a športových klubov pre profesionálnych a rekreačných športovcov, turistov, bežných návštevníkov a hlavne rodiny s deťmi,“ doplnil Hájek.

Občania MsČ Bratislava Čunovo a niektorých okolitých mestských častí spustili petíciu proti navrhovanej výstavbe medzinárodného strediska športu a cestovného ruchu DP v marci tohto roka. Stredisko by malo vyrásť na pravom brehu Dunaja v oblasti zdrže Hrušov v MsČ Bratislava Čunovo.