Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Bratislava

Polícia žiada o pomoc pri pátraní po nezvestnej Nikole Uhliarovej

Na snímke nezvestná Nikola Uhliarová. Foto: TASR - KR PZ v Bratislave

Dievčinu už od sobotňajšieho večera intenzívne hľadajú policajti spoločne s profesionálnymi hasičmi i členmi Dobrovoľných hasičských zborov.

Bratislava 15. marca (TASR) – Nezvestná 15-ročná Nikola Uhliarová, ktorú policajti i hasiči hľadajú ako nezvestnú osobu od sobotňajšieho (14.3.) večera, by sa mohla zdržiavať v jednom z bratislavských nákupných centier alebo ubytovacích zariadeniach. O tejto možnosti informovala TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Tatiana Kurucová.

"Krátko pred sobotňajšou polnocou ju totiž videli v hypermarkete na Zlatých pieskoch, kde ju zachytila priemyselná kamera," vysvetlila Kurucová. Podľa hovorkyne však nie je vylúčené ani to, že nezvestná odišla stopom alebo vlakom mimo územia Bratislavy.

"Podľa doterajších zistení má nezvestná dorezanú lícnu časť na oboch stranách tváre, ako aj dlane oboch rúk," uviedla ďalej Kurucová. V mene polície sa obrátila na verejnosť pohybujúcu sa v nákupných centrách, ubytovacích zariadeniach či prostriedkoch MHD, aby svojimi informáciami pomohla vypátrať nezvestnú dievčinu.

Po Nikole Uhliarovej zo Zvolena pátrajú odvtedy, čo ju v sobotu pred 19.00 h videli v bratislavskom Lamači, kde v poslednom období bývala. Na Malokarpatskej ulici bola so svojím priateľom, s ktorým sa mala rozísť. "Po odchode jej priateľa na autobus napísala nezvestná sms svojej matke, pričom text vzbudil obavy, že si dievča chce siahnuť na život," priblížila policajná hovorkyňa. "Od tohto momentu má nezvestná nedostupný mobil a nepodala nikomu o sebe žiadnu správu," dodala Kurucová.

V súvislosti s pátraním po nezvestnej žiada polícia verejnosť, aby sa ozvali ľudia, ktorí akýmkoľvek spôsobom Nikolu Uhliarovú poznali. "Ich informácie môžu všetkým, ktorí po dievčati pátrajú, pomôcť," vysvetlila Kurucová. Dodala, že Nikola Uhliarová je 170 cm vysoká, štíhlej postavy, má po plecia dlhé plavé vlasy s melírom, zeleno-hnedé oči a jazvu na brade. Naposledy mala na sebe čiernu prešívanú bundu s kapucňou, žlto-modrú mikinu, čierne teplákové nohavice a čierne topánky s ružovými pásikmi s bielou podrážkou.

Akékoľvek informácie, ktoré by mohli viesť k vypátraniu nezvestného 15-ročného dievčaťa, môže verejnosť oznámiť na známe bezplatné číslo 158, prípadne tak môže urobiť osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.
že urobiť osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.