Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Bratislava

Na Partizánskej lúke otvorili novú športovú zónu

Na snímke nová športová zóna Foto: TASR/Štefan Puškáš

Táto športová zóna sa vybudovala aj vďaka podujatiu Dm Ženský beh, kde sa časť zo štartovného použila práve na výstavbu nových cvičiacich prvkov.

Bratislava 23. novembra (TASR) – Návštevníci voľnočasového areálu Partizánska lúka v Bratislave môžu od dnes využívať novú športovú zónu. Nachádzajú sa v nej tri cvičebné prvky, určené najmä bežcom či peším turistom na rozcvičenie, posilňovanie aj relaxáciu.

"Je to kombinácia cvičebných prvkov s posilňovacími," spresnil pre TASR Jozef Pukalovič, jeden z iniciátorov výstavby športovej zóny. Využiť ich môže ktokoľvek, kto svoju športovú aktivitu chce začať a skončiť správnym spôsobom.

Podľa Pukaloviča rozcvičenie totiž zahreje celý organizmus, prekrví svaly a ich pružnosť sa spoločne so šľachami zvýši. Rovnako sa upraví aj dýchanie. "Po skončení behu alebo tréningu tu môžu ľudia napríklad posilňovať," podotkol.

Táto športová zóna sa vybudovala aj vďaka podujatiu Dm Ženský beh, kde sa časť zo štartovného použila práve na výstavbu nových cvičiacich prvkov. Podobné športové zóny môžu Bratislavčania nájsť aj na Fedinovej ulici v Petržalke a na Nevädzovej ulici v Ružinove.