Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Bratislava

Nové Mesto bude psičkárom rozdávať vrecká na psie exkrementy

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Mestská časť týmto krokom reaguje na fakt, že hoci neustále zvyšuje počet košov na psie exkrementy a stojany na papierové vrecká, ich zásoby sa minú ešte v daný deň.

Bratislava 22. augusta (TASR) – Už aj psičkári v bratislavskom Novom Meste budú mať zbieranie exkrementov po svojich štvornohých miláčikoch počas vyvádzania o čosi jednoduchšie. Miestna samospráva sa totiž rozhodla rozšíriť pomoc zodpovedným majiteľom psov, ktorí zaplatili miestnu daň za psa. Tým bude rozdávať tzv. štartovacie balíčky, ktoré obsahujú vrecká na psie exkrementy a zároveň aj krmivo pre psov. TASR o tom dnes informoval hovorca Nového Mesta Marek Tettinger.

Mestská časť týmto krokom reaguje na fakt, že hoci neustále zvyšuje počet košov na psie exkrementy a stojany na papierové vrecká, ich zásoby sa minú ešte v daný deň. V súčasnosti je na území Nového Mesta celkovo 125 košov, tie samospráva dopĺňa trikrát do týždňa. "Napriek tomu sa stáva, že vrecúška zo stojanov miznú už po pár hodinách – niektorí psičkári si totiž berú vrecká do zásoby," hovorí Tettinger.

Balíčky si môžu chovatelia psov vyzdvihnúť na novomestskom Miestnom úrade na Junáckej ulici, a to v kancelárii č. 206 na 2. poschodí. Stránkové hodiny sú v pondelok a v stredu od 8.00 do 12.00 a od 13.00 do 17.00, v piatok od 8.00 do 12.00.

Uvedené balíčky či rozširovanie siete špeciálnych košov nie sú jedinými opatreniami mestskej časti. Ide napr. aj o vytváranie oplotených výbehov pre psov, ktoré v rámci revitalizácie parkov vznikli aj na Sadovej a Hálkovej ulici. V súčasnosti komunikuje novomestská samospráva s bratislavským magistrátom o zverení pozemku na Pionierskej ulici, kde plánuje zriadiť ďalší podobný oplotený výbeh. Okrem toho spustila mestská časť webovú stránku pes.banm.sk, kde nájdu majitelia psov všetky relevantné informácie.

Rozdávanie vrecúšok na psie exkrementy majiteľom štvornohých miláčikov funguje napr. aj v mestských častiach Staré Mesto či Petržalka, kde plánujú zároveň napr. vybudovať tretí voľný výbeh pre psov.