Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislava

Nitra pripravila zápis detí do novej škôlky na Nedbalovej ulici

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Rodičia budú môcť svoje deti zapísať 19. augusta na mestskom úrade.

Nitra 10. augusta (TASR) – Mesto Nitra začne ešte v auguste so zápisom detí do novej škôlky, ktorú zriadilo v budove bývalej základnej školy na Nedbalovej ulici. Rodičia budú môcť svoje deti zapísať 19. augusta na mestskom úrade.

Zákonní zástupcovia predložia okrem žiadosti o prijatie do materskej školy (MŠ) aj potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára a k nahliadnutiu rodný list. "Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca predloží aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie," informovala radnica.

Mesto začalo s rekonštrukciou budovy na Nedbalovej ulici na sídlisku Klokočina v prvých letných týždňoch. Na opravu a adaptáciu priestorov získala radnica štátnu dotáciu vo výške 240.000 eur. Do vybavenia škôlky plánuje magistrát vyčleniť z mestského rozpočtu viac ako 36.000 eur, ďalšie zdroje pôjdu aj na mzdy a odvody pre personál. Zriadením škôlky na Nedbalovej ulici chce radnica zvýšiť kapacitu svojich MŠ. Ako pred časom skonštatovala vedúca odboru školstva, mládeže a športu na mestskom úrade Mária Orságová, práve Klokočina patrí k tým častiam mesta, kde je evidovaný najväčší nárast detí. Nová MŠ bude mať štyri triedy pre 82 detí.