Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislava

Naše Mesto podporia v metropole tisícky dobrovoľníkov

Ilustračné foto Foto: TASR/Eduard Fašung

V Novom Meste bude možno vidieť dobrovoľníkov pri práci na odstraňovaní graffitov a nelegálnych plagátov v podchode na Trnavskom mýte.

Bratislava 12. júna (TASR) – Viac ako 4100 dobrovoľníkov sa počas dneška a soboty (13.6.) zapojí v Bratislave do 269 aktivít, ktoré sú súčasťou deviateho ročníka podujatia firemného dobrovoľníctva Naše Mesto. Najviac dobrovoľníckych aktivít sa podľa webstránky projektu uskutoční v Starom Meste (67), Karlovej Vsi (41), Novom Meste (36), Ružinove (3O) a Petržalke (24).

V Starom Meste pomôžu dobrovoľníci napríklad s prácami v Kochovej záhrade, ktorá je bežne pre verejnosť neprístupná, revitalizovať budú takisto trávnik v MŠ Malá a pomôžu upratať aj priestory Autistického centra Andreas.



V Karlovej Vsi sa dobrovoľníci pustia aj do opravy detského ihriska v Parku SNP a budú tiež upratovať budovu i okolie sídla Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska (ÚNSS).

V Novom Meste bude možno vidieť dobrovoľníkov pri práci na odstraňovaní graffitov a nelegálnych plagátov v podchode na Trnavskom mýte, viacero skupín bude čistiť aj rôzne lokality bratislavského lesoparku. Desiatky dobrovoľníkov budú tiež darovať krv v priestoroch Národnej transfúznej služby na Kramároch.

V Ružinove dostanú vďaka dobrovoľníckej práci nový náter zábradlia pri sídliskových schodiskách, novou farbou zažiaria napríklad zábradlia na Nevädzovej, Sabinovskej, Kľukatej a Ružinovskej ulici. Novou maľovkou tiež prekryjú aj posprejované múry v Parku Andreja Hlinku.

V Petržalke privítajú dobrovoľnícku pomoc pri renovácii vojenských bunkrov a tiež pri zveľaďovaní areálu zariadenia sociálnych služieb na Mlynarovičovej ulici.

Vyše päťdesiatka dobrovoľníkov bude na Veľkej lúke na okraji Dúbravky čistiť okolie významnej rímskej pamiatky Villa rustica.

Dobrovoľnícke aktivity zamerané na skrášľovanie verejných priestorov i na pomoc seniorom či iným zraniteľným skupinám sú pripravené aj v menších mestských častiach Bratislavy.

Okrem Bratislavy sa dobrovoľnícke aktivity dnes a v sobotu (13.6.) uskutočnia vo vyše 20 slovenských mestách. Zoznam projektov možno nájsť na stránke www.nasemesto.sk.

Organizátormi podujatia Naše Mesto sú Nadácia Pontis a skupina firiem Engage. Od jeho prvého ročníka v roku 2007 sa doň zapojilo vyše 100 firiem a viac ako 26.800 dobrovoľníkov, ktorí odpracovali 103.519 hodín.