Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Bratislava

Na horúčavy reaguje opatreniami aj Dopravný podnik Bratislava

Ilustračné foto Foto: TASR

Dispečing nonstop monitoruje situáciu a centrálnou výzvou automaticky upozorňuje vodičov na dodržiavanie pitného režimu.

Bratislava 10. augusta (TASR) - Na rozdiel od minulosti dostávajú vodiči bratislavskej MHD nie jeden, ale dva gastrolístky na pitný režim. Dopravný podnik Bratislava (DPB) prijal toto opatrenie ako reakciu na extrémne horúčavy, ktoré panujú od začiatku tohtoročného leta.

"Náš dispečing takisto nonstop monitoruje situáciu a centrálnou výzvou automaticky upozorňuje vodičov na dodržiavanie pitného režimu," uviedla hovorkyňa DPB Adriana Volfová. Pre administratívnych pracovníkov DPB, ktorí pracujú v kanceláriách bez klimatizácie, platí zasa nariadenie týkajúce sa zmeny pracovného času. "Začiatok pracovnej doby je upravený tak, aby sa začínal už o 06.00 h," ozrejmila Volfová.

V Bratislave, podobne ako na celom juhozápadnom Slovensku platí od nedele (9.8.) výstraha Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) najvyššieho 3. stupňa. Meteorológovia predpovedajú, že v popoludňajších hodinách môžu teploty dosiahnuť až 38 stupňov. Mimoriadne teplé počasie má vydržať minimálne do piatka 14. augusta.