Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Po Mostovej a Jesenského začali v Bratislave opäť premávať električky

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Pôvodne mali električky po Mostovej a Jesenského ulici premávať už od 20. októbra.

Bratislava 28. októbra (TASR) – Dnes popoludní o 14.00 h začali po trati Mostová-Jesenská znovu premávať električky. Cestujúci bratislavskou MHD sa tak prostredníctvom tohto úseku môžu opäť napojiť na súvisiace dopravné radiály.

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal pri tejto príležitosti skonštatoval, že tento fakt pomôže akcelerovať dopravu v centre mesta. "Električková trať Jesenského - Mostová je súčasťou triangla Mostová - Štúrova -Jesenského a jeho ukončením sme o krok bližšie k budovaného nosného systému MHD do Petržalky," pripomenul Nesrovnal.

Po dokončení celého projektu bude možné, aby električka z Jesenského ulice odbočila doľava na Kamenné námestie a rovnako aj doprava na Štúrovu ulicu. Rovnako bude môcť električka v smere z Kamenného námestia pokračovať na Štúrovu ulicu, nielen na Jesenského ulicu, čo zdynamizuje dopravné prepojenia z centra cez Starý most do najväčšej mestskej časti Petržalka. Električková premávka na Štúrovej tak bude obojsmerná.

Pôvodne mali električky po Mostovej a Jesenského ulici premávať už od 20. októbra. Bratislavský samosprávny kraj (BSK) ako špecializovaný stavebný úrad však vtedy nevydal povolenie, odvolávajúc sa na to, že od magistrátu hlavného mesta nemá všetky potrebné potvrdenia, preukazujúce zaistenie bezpečnosti pre cestujúcu verejnosť i peších. Na základe dodaných potvrdení podpísal predseda BSK Pavol Frešo povolenie v utorok 27. októbra.