Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Medzi šoférmi električiek je 11 študentov VŠ, DPB hľadá ďalších

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Marko Erd

Od 6. februára spustil Dopravný podnik Bratislava (DPB) ďalší náborový kurz, prostredníctvom ktorého ponúka pozíciu vodiča električky aj ako platenú brigádu pre študentov vysokých škôl.

Bratislava 3. marca (TASR) – K 11 vysokoškolákom, ktorí šoférujú bratislavské električky, sa pridajú o niekoľko mesiacov ďalší. Od 6. februára spustil Dopravný podnik Bratislava (DPB) ďalší náborový kurz, prostredníctvom ktorého ponúka pozíciu vodiča električky aj ako platenú brigádu pre študentov vysokých škôl.

"Na najnovšiu kampaň už zareagovalo päť študentov, je medzi nimi aj jedno dievča. Jeden zo záujemcov si už vybavuje nástupné formality do kurzu," informovala hovorkyňa DPB Adriana Volfová. Ďalší sa môžu v súčasnej dobe prihlásiť do 20. apríla, samotný kurz otvárajú na začiatku mája. "Kampaň bude potom pokračovať a ďalší kurz otvoríme v septembri," doplnila hovorkyňa.

S náborom vysokoškolákov začal DPB na jar 2016, inšpiroval sa príkladom z Brna. Študentov láka na finančný benefit, rovnajúci sa hodinovej mzde kmeňového vodiča i zamestnanecké cestovné výhody. Výhodou je možnosť zladiť si prácu so štúdiom a právomoc rozhodnúť o rozsahu práce. DPB študentom poskytne kvalifikačný kurz a okrem kurzu zabezpečí pre kandidátov aj dopravno-psychologické vyšetrenie a lekársku prehliadku. Podmienkou pre prijatie je minimálny vek 20 rokov i vodičské oprávnenie skupiny B. Záujemcovia musia tiež predložiť výpis z registra trestov.