Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Bratislava

Malí Dúbravčania sa môžu všeličo naučiť v dennom tábore

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Jeho mottom je aktívna duševná rekreácia detí, výchova k umeniu v inšpiratívnom prostredí mestskej časti, posilnenie lokálpatriotizmu a vedomostí z dejín svojho rodiska.

Bratislava 3. júla (TASR) – Bratislavská mestská časť Dúbravka aj toto leto ponúka deťom možnosť trávenia voľného času vo forme denného umelecko-remeselného tábora Úlet. Začína sa 4. júla a bude prebiehať od pondelka do piatka v ôsmich týždňových turnusoch.

Pre deti od 7 do 15 rokov ho organizuje Dúbravský ateliér pri miestnom úrade a bude prebiehať v komunitnom Centre rodiny na Bazovského ulici 6. Jeho mottom je aktívna duševná rekreácia detí, výchova k umeniu v inšpiratívnom prostredí mestskej časti, posilnenie lokálpatriotizmu a vedomostí z dejín svojho rodiska. Je zameraný na umelecko-remeselné krúžky: košikárstvo, prácu s kožou a drevom, maľovanie, modelovanie aj fotografovanie. Program doplnia poznávacie prechádzky po okolí, návšteva múzeí a tamojšej knižnice. Deti budú mať zabezpečený materiál, cestovné, stravu aj pitný režim. Informácie možno získať u koordinátora letného tábora Ľuba Navrátila na adrese navratil@dubravka.sk alebo telefónnom čísle 0918 422 806.

"Tábor chceme ponúknuť najmä Dúbravčanom, aby nemuseli cestovať do iných mestských častí a deti tu mohli tráviť prázdniny," zdôvodňuje dúbravský starosta Martin Zaťovič.

Ďalšie športové, tanečné a iné prázdninové možnosti pre deti v Dúbravke ponúkajú na svojich internetových stránkach aj Centrum voľného času Klokan, združenie Ariwafit, Škola Breaku, La Portella či District Dance.