Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Bratislava

Majitelia pozemkov nesúhlasia s Územným plánom zóny Rusovce Sever

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavol Ďurčo

V týchto dňoch sa do návrhu ÚPN-Z začínajú vyhodnocovať pripomienky občanov podľa metodického usmernenia MDVRR a Hlavného mesta Bratislavy.

Bratislava 29. októbra (TASR) - Majitelia pozemkov, na ktorých má byť postavená nová obytná štvrť v Mestskej časti (MsČ) Bratislava - Rusovce, nesúhlasia so znižovaním intenzity zástavby v Územnom pláne zóny (ÚPN-Z) Rusovce Sever. „Majitelia pozemkov v rámci pripomienkového konania okrem iného požadujú výšku zástavby 3+1 podlažie," uviedol dnes pre TASR vicestarosta a poslanec Radovan Jenčík s tým, že keď bude postavených viac bytov, budú mať z toho aj väčší zisk, pretože vlastníci sú zväčša zároveň aj investormi.

Spracovateľ návrhu ÚPN-Z Rusovce Sever bude podľa Jenčíka postupovať v zmysle usmernenia Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR a bude sa snažiť znížiť intenzitu zástavby na najnižšiu prípustnú hranicu.

V týchto dňoch sa do návrhu ÚPN-Z začínajú vyhodnocovať pripomienky občanov podľa metodického usmernenia MDVRR a Hlavného mesta Bratislavy. „Je ich veľa, len naša skupina poslancov podala vyše 20 pripomienok," dodal Jenčík, ktorý verí, že upravený návrh stihnú verejnosti predstaviť ešte do konca roka 2015.

MsČ Bratislava Rusovce navrhla v ÚPN-Z Rusovce Sever postaviť maximálne 250 rodinných domov o výmere pozemkov minimálne 6 árov a 143 bytoviek, v ktorých sa ráta s 2+1 podlažím. „Stojíme si za svojím návrhom," povedal pre TASR starosta Rusoviec Dušan Antoš.