Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislava

Magio pláž otvára už deviatu sezónu

Z otvorenia Magio pláže na Tyršovom nábreží v Bratislave, archívne foto Foto: TASR/Martin Turanovič

V tomto roku sa návštevníci môžu dostať k oddychovej zóne aj loďou, keďže legendárny Propeler bude mať pri pláži svoju pravidelnú zastávku.

Bratislava 11. júna (TASR) – V Bratislave sa dnes už po deviatykrát otvára Magio pláž. Svojim návštevníkom ponúkne počas tohtoročného leta okrem možností aktívneho oddychu aj technologické novinky, sprievodný program a priestor pre komunitné aktivity.

"V technologickom a kreatívnom centre pláže TECHLOUNGE si návštevníci môžu vôbec po prvýkrát vyskúšať mobilné pripojenie budúcnosti s rýchlosťou až 300Mb/s," informoval o jednom z tohtoročných lákadiel Dušan Švalek z telekomunikačnej spoločnosti, ktorá je spolu s hlavným mestom SR partnerom projektu oddychovej letnej zóny na Tyršovom nábreží. Od 4. júla, kedy sa začína tohtoročná Tour de France, ponúkne Magio pláž aj možnosť vyskúšať si na špeciálnom cyklotrenažéri virtuálny súboj s Petrom Saganom v rámci časovky na jeden kilometer.

Ani tento rok nebude na Magio pláži chýbať letné kino Bažant Kinematograf, súčasťou programu budú aj startupové workshopy a prednášky, koncerty, cestovateľské večery či lekcie anglickej konverzácie. "Najmenší sa zabavia v Kids Pointe, mamičky malých ratolestí sa môžu tešiť na Strollering – cvičenie s kočíkom," informoval Švalek. Komunitný rozmer Magio pláže zvýraznia podujatia venované znevýhodneným skupinám.

V tomto roku sa návštevníci môžu dostať k oddychovej zóne aj loďou, keďže legendárny Propeler bude mať pri pláži svoju pravidelnú zastávku. Z osobného prístavu v Starom meste bude na Magio pláž a späť premávať od stredy do nedele trikrát za deň.