Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislava

Lístky na MHD možno vymeniť do konca roka vo všetkých predajniach DPB

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Na vydávanie nových lístkov sú už nastavené aj všetky automaty na území Bratislavy.


Bratislava 5. novembra (TASR) - Od 9. novembra budú aj v bratislavskej MHD platiť v rámci rozšírenia Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK) len nové jednorazové cestovné lístky. Cestujúci, ktorým ostanú ešte "staré" lístky, ich budú môcť do 31. decembra 2015 vymeniť v ktorejkoľvek predajni Dopravného podniku Bratislava (DPB).

"Lístky už možno vymeniť v našich predajniach aj v súčasnosti, takisto je samozrejme možné zakúpiť aj nové lístky," pripomenula hovorkyňa DPB Adriana Volfová. Na vydávanie nových lístkov sú už nastavené aj všetky automaty na území Bratislavy.

Volfová pripomenula, že vybrané skupiny cestujúcich z Bratislavského kraja - ŤZP a ŤZP-S občania, darcovia krvi - držitelia Diamantovej Jánskeho plakety, protikomunistickí odbojári, politickí väzni i seniori nad 70 rokov majú až do 31. decembra 2015 čas na to, aby si vybavili bezkontaktnú čipovú kartu. Vďaka nej majú ŤZP občania, držitelia Diamantovej Jánskeho plakety, protikomunistickí odbojári a politickí väzni nárok na predplatený cestovný lístok s 90- percentnou zľavou, ktorá platí na linkách dopravcov zapojených do IDS BK pri cestovaní na území hlavného mesta, teda v zónach 100 a 101. Seniori nad 70 rokov si vybavujú čipovú kartu pre SeniorPas, ktorý ich oprávňuje cestovať zadarmo. V rámci prechodného obdobia do 31. decembra cestujú spomínané skupiny cestujúcich bezplatne.

Len do 8. novembra cestujú bezplatne rodinní príslušníci účastníkov protikomunistického odboja a politických väzňov, účastníci protifašistického odboja aj s rodinnými príslušníkmi v priamej línii a darcovia krvi, ktorí sú držiteľmi inej ako Diamantovej Jánskeho plakety.

Hlavné mesto SR Bratislava vyzýva cestujúcich, aby sa dôkladne oboznámili s informáciami a praktickými radami, ktoré komunikuje Bratislavská integrovaná doprava (BID) a jednotliví dopravcovia vo svojich propagačných materiáloch. Pripomína možnosť informovať sa na stránke www.idsbk.sk a telefonickej linke 0948 102 102. "Mesto bude takisto na svojich webových stránkach naďalej informovať o novom dopravnom systéme a otázkach, ktoré sú spojené s jeho spustením," informmovala hovorkyňa mesta Ivana Skokanová.