Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Bratislava

Leto v bratislavskom Štúdiu L+S bude v znamení komédií

Milan Lasica počas tlačovej konferencie na 23. ročníku Medzinárodného filmového festivalu Art Film Fest, 20. júna 2015 v Trenčianskych Tepliciach. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Milan Lasica počas neho odohrá hneď päť predstavení a k tomu ešte pridá koncert s jazzmanom Petrom Lipom.

Bratislava 1. júla (TASR) - Prázdniny v divadle, alebo príďte sa ochladiť do Štúdia L+S. Aj tento rok sa bude v bratislavskom Štúdiu L+S hrať tiež počas leta. V ponuke je sedem komédií Štúdia L+S, dva mimoriadne koncerty a15 predstavení v rámci Leta hereckých osobností.

"Vlani sme po prvýkrát otvorili divadlo aj počas prázdnin. Nápad mal úspech a aj tento rok v júli ponúkame to najlepšie z repertoáru Štúdia L+S a dva hudobné koncerty," uviedol pre médiá riaditeľ Štúdia L+S Pavol Danišovič.

Keďže je leto a čas oddychu, pokojne sa dá hovoriť o festivale komédií, pretože smiech bude dominovať. Milan Lasica počas neho odohrá hneď päť predstavení a k tomu ešte pridá koncert s jazzmanom Petrom Lipom. Z repertoárovej „klasiky“ ponúkne divadlo Malé manželské zločiny s Martou Sládečkovou a Milanom Lasicom, Rybárika kráľovského so skvelým kvartetom Vášáryová - Sládečková - Lasica - Kňažko, alebo Život na trikrát. Nebude chýbať ani hit sezóny, hra Listy Emilovi, kde Milanovi Lasicovi sekunduje štvorica Kavaschová - Šebová - Švidraňová - Mikulčík. Herečky Diana Mórová, Zuzana Mauréry a Marián Miezga excelujú v mimoriadne úspešnom titule 69 vecí lepších než sex. Opačné pohlavie je skvelá konverzačná komédia perfektne zohratej štvorice Sládečková - Tlučková - Topoľský - Vojtek. Finále patrí dvojici Lasica - Kňažko a ich trpkosmiešnym dialógom v hre Na fašírky mi nesiahaj.

"Špeciálnu dramaturgiu si pre letný koncert pripravil aj Braňo Kostka a jeho a capella formácia Fragile," dodal Danišovič.

Po sérii predstavení pod hlavičkou Štúdia L+S preberie scénu ešte v júli pražské Studio Dva, ktoré v rámci svojho festivalu „Leto hereckých osobností“ ponúkne 15 predstavení so špičkovými českými hercami. Ako už býva zvykom, každý večer čaká na návštevníkov pri príchode do divadla pohár dobre vychladeného šumivého.