Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Bratislava

Z krádeže v obchodnom dome v Dúbravke obvinila polícia dvoch mužov

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Policajtom sa podarilo páchateľov vypátrať do dvoch hodín od nahlásenia krádeže.

Bratislava 11. júna (TASR) – Polícia už pozná páchateľov krádeže v obchodnom dome na Harmincovej ulici v bratislavskej Dúbravke. Z krádeže elektroniky a finančnej hotovosti v celkovej výške 14.801 eur policajti obvinili 25-ročného Ladislava a 28-ročného Petra z Bratislavy.

Obvinení sa skutku dopustili v pondelok 8. júna. Krátko pred 22.00 h vošli obaja muži do priestorov obchodného domu vchodom pre zákazníkov. Starší z mužov potom otvoril vchod do vnútornej časti prevádzky. "Ako bývalý zamestnanec poznal číselný kód dverí pre personál," objasnil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Michal Szeiff.

Vo vnútorných priestoroch počkali páchatelia na odchod zamestnancov. "Následne sa zmocnili kľúčov od trezoru, z ktorého odcudzili uloženú finančnú hotovosť v bankovkách rôznych nominálnych hodnôt, väčšie množstvo stravných lístkov, digitálny fotoaparát, verifikátor na overenie pravosti bankoviek, ako aj pamäťovú kartu," informoval Szeiff. Odcudzenú finančnú hotovosť i elektroniku uložili do pripravenej športovej tašky a z obchodného domu odišli.

Policajtom sa podarilo páchateľov vypátrať do dvoch hodín od nahlásenia krádeže. "V súčasnosti sú páchatelia v cele policajného zaistenia, prokurátor rozhoduje o ich umiestnení do vyšetrovacej väzby," informoval Szeiff. V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody až na tri roky.