Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Bratislava

Júlový výbuch a požiar v bratislavskej Vrakuni spôsobil benzín

Výbuch na Bebravskej ulici v Bratislave. Foto: TASR

Nie je známe, či do jednej z prevádzok zrekonštruovaného zdravotného strediska hodil niekto zápalnú fľašu úmyselne.

Bratislava 11. novembra (TASR) - Príčinou silného výbuchu a požiaru v zdravotnom stredisku v bratislavskej Vrakuni, ku ktorému došlo koncom júla, bolo vznietenie sa benzínu.

"Príčinou explózie v uvedenom prípade boli na základe doterajších výsledkov splodiny horenia benzínu," uviedol pre TASR hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. Vyšetrovaniu predchádzalo znalecké skúmanie.

Nie je známe, či do jednej z prevádzok zrekonštruovaného zdravotného strediska hodil niekto zápalnú fľašu úmyselne.

"Mestská časť, ako prisľúbila, skoro presne do mesiaca a dňa zrekonštruovala fasádu, okná, ako aj vstupné dvere. Vnútorné priestory postupne opravujeme a dúfam, že od 1. októbra tam už bude môcť prevádzka pokračovať. Zatiaľ boli pedikúre poskytnuté náhradné priestory," povedal na jeseň pre TASR starosta Vrakune Martin Kuruc.

Výbuch nastal v pondelok 23. júla okolo piatej hodiny ráno a zobudil miestnych obyvateľov. Pri explózii sa nikto nezranil, napriek tomu, že v blízkosti je autobusová zastávka. Výbuch poškodil aj viacero blízko zaparkovaných áut. Po incidente zasahovalo na mieste množstvo hasičských áut a príslušníkov polície. Poškodená časť zdravotného strediska bola dokončená prednedávnom.