Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Bratislava

G.GRENDEL: Cieľom novely rokovacieho poriadku je držať hubu a krok

Snímka z relácie Tablet.tv Mesiac v Bratislave. Foto: Tablet.tv

Bratislavský klub v zastupiteľstve hlavného mesta nevylučuje, že sa v prípade novely rokovacieho poriadku obráti na prokuratúru.

Bratislava 15. apríla (TASR) – Poslanci z Bratislavského klubu majú podozrenie na nesúlad novely so zákonom o obecnom zriadení. Aj o tom sa rozprávajú v televíznej diskusii Tablet.TV Mesiac v Bratislave poslanci Gábor Grendel (Bratislavský klub) a Pavol Bulla (Otvorený klub) .

Novela skracuje čas pre vystúpenie poslancov, zavádza limit na prihlásenie sa do diskusie i znižuje počet faktických poznámok. Gábor Grendel je presvedčený, že novela je účelovo namierená proti nim. „Koalícii sa zle počúvala kritika k obsadeniu mestských podnikov či kauze PKO, preto sa rozhodla demonštratívne skrátiť čas na vystúpenie o 40 percent,“ povedal v Tablet.TV. Jeho oponent v diskusii a jeden z predkladateľov návrhu Pavol Bulla naopak tvrdí, že novela sa snaží urobiť rokovanie efektívnejším. Má nútiť poslancov, aby na rokovanie prichádzali pripravení a zabrániť zdĺhavým a nekonštruktívnym diskusiám. „Už sedemkrát sme v tomto volebnom období nedokázali skončiť rokovanie v jeden deň. Novela má zamedziť tomu, aby sme museli dávať ďalších 50 až 60 tisíc eur navyše za predlžovanie zastupiteľstiev,“ uviedol.