Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Bratislava

Električky v Bratislave už môžu cez Jesenského opäť začať premávať

Na snímke rekonštrukčné práce na Štúrovej ulici v časti križovatka Jesenského-Štúrova, začiatok Štúrovej ulice v smere z Jesenského ulice 10. júla 2015 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Po Jesenského a Mostovej ulici v Bratislave mali električky začať premávať v utorok 20. októbra.

Bratislava 27. októbra (TASR) - Po Jesenského a Mostovej ulici v Bratislave už môžu opäť začať premávať električky. Predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo dnes totiž podpísal povolenie hlavnému mestu o spustení električkovej dopravy na trati Jesenského – Štúrova. Informovala o tom tlačová tajomníčka BSK Veronika Beňadiková.

"Župa už má od dnešného popoludnia v rukách všetky potvrdenia, ktoré zabezpečujú bezpečnosť cestujúcich," uviedla s tým, že BSK ako špecializovaný stavebný úrad už má všetky potrebné potvrdenia deklarujúce bezpečnosť. "Električková doprava tak môže byť spustená v režime, v ktorom je zaistená bezpečnosť cestujúcej verejnosti aj peších," doplnila Beňadiková.

Po Jesenského a Mostovej ulici v Bratislave mali električky začať premávať v utorok 20. októbra. Čakalo sa však na právoplatné rozhodnutie o prevádzke električkovej trate od BSK. "Zrekonštruovaná električková trať musí spĺňať všetky zákonné náležitosti spojené s bezpečnosťou prevádzky a cestujúcich, aby jej užívanie nemohlo ohrozovať verejný záujem, predovšetkým z hľadiska ochrany života a zdravia osôb," vysvetľovala pred pár dňami pre TASR hovorkyňa BSK Lucia Forman.

Bratislavský magistrát vtedy informoval TASR, že po ukončení prác prebehli na tejto električkovej trati aj technicko-bezpečnostné skúšky. Podľa Dopravného podniku Bratislava (DPB) skúšky potvrdili, že trať je spôsobilá na premávku električiek s cestujúcimi. DPB následne po vykonaných skúškach spísal stanovený protokol, ktorý odovzdal Dráhovému správnemu orgánu.

Hlavné mesto tvrdilo, že termín obnovenia premávky električkovej dopravy v tomto úseku bol stanovený po konzultácii s BSK na 20. októbra. Samospráva však dodnes nemala podpísané právoplatné rozhodnutie o prevádzke.