Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Dúbravka predstaví na Čerešňovom juniálese aj novú mobilnú aplikáciu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Tá umožní rýchly prístup k novinkám v Dúbravke.

Bratislava 13. júna (TASR) - Čerešňovú históriu mestskej časti i stopu tradícií v informačnej novinke pre obyvateľov predstaví v piatok (14. 6.) bratislavská Dúbravka. Na Čerešňovom juniálese bude okrem zábavy i možnosť zoznámiť sa s novou aplikáciou, ktorá umožní rýchly prístup k novinkám v Dúbravke.

Program Čerešňového juniálesa sa pred dúbravským kultúrnym domom začne o 16.00 h. “Pripomenie históriu pestovania a zberu čerešní v Dúbravke, chýbať nebude strihanie veľkého čerešňového strapca, ale aj vystúpenie speváckeho súboru Denného centra 1 s názvom Dúbravské strešne, ktorého meno 'strešne' odkazuje na dúbravské nárečie a čerešňovú minulosť," informovala hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinátová.

Čerešňová tradícia je vtesnená aj do loga Dúbravky, ktoré je zasa súčasťou novej mobilnej aplikácie s názvom SOM Dúbravka. "Používatelia aplikácie budú mať jednoduchý prístup k novinkám, ktoré sa týkajú mestskej časti, prostredníctvom nej si môžu pozrieť aj to, o čom píšu Dúbravské noviny, alebo čo sa dá pozrieť v dúbravskej online televízii. Súčasťou je aj susedská burza, dôležité kontakty a informácie o verejnej doprave,” priblížila aplikáciu hovorkyňa.