Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Bratislavčanov čakajú najbližšie dni obmedzenia v MHD

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Počas tohto víkendu nebudú premávať električky na Račianskej radiále v úseku Blumentál - Vozovňa Krasňany.

Bratislava 9. júla (TASR) - Bratislavčanov čakajú najbližšie dni obmedzenia v mestskej hromadnej doprave (MHD). O dopravných uzáverách a výlukách MHD informovala dnes hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová.

Od pondelka 13. júla bude čiastočne uzavretá križovatka ulíc Imricha Karvaša a Radlinského. Dôvodom je realizácia koľajových konštrukcií v rámci projektu modernizácie električkovej trate Radlinského - Štefanovičova. Obmedzenia sa dotknú liniek č. 31, 39, 94 a N55. Trvať majú štyri až päť týždňov.

Linky č. 31, 39, N55 budú v smere na Trnavské mýto, Súhvezdnú a Raču premávať nasledovne: z Námestia 1. mája odklonom na Kollárovo námestie so zastavením na zastávke trolejbusov "Kollárovo nám." (náhrada za zastávku Nám. 1. mája) a následne cez Radlinského ulicu. Od zastávky "Blumentál" budú premávať po stálej trase liniek.

Linka č. 94 bude v centre mesta premávať po skrátenej trase po náhradnú konečnú zastávku "Slovenská technická univerzita" na Radlinského ulici. Linka bude v centre premávať z Námestia slobody smerom na ulicu Imricha Karvaša a na Radlinského ulicu, kde za zastávkou električiek zastaví na náhradnej zastávke "STU", ktorá je priebežnou konečnou zastávkou, a odtiaľto naspäť do Petržalky cez Kollárovo námestie.

Počas víkendu (11. a 12. júla) nebudú premávať električky na Račianskej radiále v úseku Blumentál - Vozovňa Krasňany. Dôvodom je tvorba nového priecestia pri Kominárskej ulici. Počas dvojdňovej výluky budú prepravu zabezpečovať nasledovné linky: č. 3, 5, 8 a X3.

Linka 3: električka náhradnej dopravy bude premávať v úseku Rača - Vozovňa Krasňany, pričom bude jazdiť podľa osobitného cestovného poriadku a bude celodenne premávať v 7 až 8-minútovom intervale.

Linka X3: autobus náhradnej dopravy bude premávať v úseku Vozovňa Krasňany - Blumentál, pričom bude jazdiť podľa osobitného cestovného poriadku. Pre zlepšenie obslužnosti na zastávke Vozovňa Krasňany vodiči električiek a autobusov umožnia prestup cestujúcich z električky na autobus náhradnej dopravy X3. Náhradný autobus bude premávať rovnako v 7 až 8-minútovom intervale.

Linka 5/8 bude premávať po spojenej trase a zabezpečí obslužnosť mestských častí Dúbravka a Ružinov. Počas výluky bude premávať nasledovne: Dúbravka, Saratovská, Karloveská, Nábr. arm. gen. Svobodu, tunel, Kapucínska, Obchodná, Radlinského, Blumentál, Vazovova, Krížna, Trnavské mýto, Ružinov. Linka č. 5/8 bude premávať podľa štandardných cestovných poriadkov v 15-minútovom intervale. DPB upozorňuje, že môže dôjsť k odchýlkam, nakoľko ide odklonovú trasu tejto linky.