Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Divadelná kvapka krvi zavíta do Divadla P.O. Hviezdoslava

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

Podľa informácií bude mobilný odber v DPOH k dispozícii od 8.00 h do 11.00 h. Podujatie prídu okrem iných podporiť aj herci Ján Jackuljak, Marek Fašiang či Roman Pomajbo.

Bratislava 14. júna (TASR) – Prispieť k záchrane ľudských životov a súčasne si pripomenúť Svetový deň darcov krvi je cieľom projektu Divadelná kvapka krvi, ktorá tento týždeň prebieha vo vybraných slovenských divadlách. Vo štvrtok môžu darcovia z radov verejnosti darovať krv v bratislavskom Divadle Pavla Országha Hviezdoslava (DPOH). TASR o tom informoval Slovenský Červený kríž (SČK), ktorý projekt organizuje v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR a spoločnosťou Kaufland.

“Darovať krv je česť a každá kvapka sa ráta. Kto daruje krv, pomôže zachrániť až štyri životy. Toľko ich totiž môžu odborníci podľa prepočtov zachrániť vďaka objemu, ktorý zvyčajne pri jednom odbere krvi odoberú,” uvádzajú organizátori Divadelnej kvapky krvi.

Podľa ich informácií bude mobilný odber v DPOH k dispozícii od 8.00 h do 11.00 h. Podujatie prídu okrem iných podporiť aj herci Ján Jackuljak, Marek Fašiang či Roman Pomajbo. Divadelnú kvapku krvi tento rok hostí sedem slovenských divadiel, DPOH sa do nej zapojilo druhýkrát.