Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

V budove kina, ktorú Devínska Nová Ves ponúka na prenájom, horelo

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Mestská časť ponúka schátraný objekt do dlhodobého prenájmu s cieľom vytvoriť priestor pre spoločenské a kultúrne aktivity.

Bratislava 19. októbra (TASR) - V priestoroch nefungujúceho kina Devín v Devínskej Novej Vsi v noci nadnes horelo. Stalo sa tak necelé dva dni predtým, ako sa budú v utorok (20.10.) otvárať obálky s ponukami uchádzačov v súťaži o dlhodobý prenájom tohto objektu.

Hasiči dostali oznámenie o požiari v nedeľu (18.10.) o 22.38 h. "Pri likvidácii požiaru vo vnútorných priestoroch zasahovalo 11 hasičov s tromi kusmi techniky," TASR potvrdili z Operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave.

Starosta Devínskej Novej Vsi Milan Jambor nechcel špekulovať, či nočný incident môže skomplikovať hľadanie nájomcu. "Stále sme vo fáze verejnej súťaže s podmienkami, ktoré schválilo zastupiteľstvo," uviedol Jambor pre TASR.

Mestská časť Bratislava-Devínska Nová Ves ponúka schátraný objekt do dlhodobého prenájmu s cieľom vytvoriť priestor pre spoločenské a kultúrne aktivity. Okrem nájomného vo výške minimálne 20.000 eur ročne je podmienkou v súťaži aj to, že nájomca preinvestuje v rámci rekonštrukcie budovy najmenej 200.000 eur.

Ponuky mohli uchádzači predložiť od 1.10 do 15.10.2015.

Hlavným kritériom v súťaži je najvhodnejší návrh. Ďalšími dôležitými kritériami sú navrhovaná výška investícií do objektu a výška nájomného.

Snahy o revitalizáciu objektu bývalého kina na Opletalovej ulici sa objavili už v minulosti. Nikdy sa však zámer nepodarilo zrealizovať.