Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Bratislava

Bratislavské Staré Mesto hospodárilo vlani s prebytkom 832.661 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Najväčšie príjmy predstavoval podiel z výberu daní fyzických osôb a daní z nehnuteľností.

Bratislava 28. júna (TASR) - Bratislavské Staré Mesto hospodárilo v uplynulom roku s prebytkom 832.661 eur. Vyplýva to zo záverečného účtu mestskej časti za rok 2017, ktorý schválili staromestskí poslanci na tohtotýždňovom rokovaní miestneho zastupiteľstva. Samospráva to odôvodňuje zodpovedným hospodárením, pričom výsledok zodpovedá možnostiam mestskej časti.

Najväčšie príjmy predstavoval podiel z výberu daní fyzických osôb a daní z nehnuteľností. Najväčšie výdavky smerovali do oblasti školstva, v rámci investícií to bolo na opravy komunikácií a rekonštrukcie škôl.

"Pokračujeme s obnovou škôl, Pistoriho paláca a najväčšou revitalizáciou ciest a chodníkov v histórii mestskej časti. Rovnako sa dokončuje revitalizácia parku na Šafárikovom námestí," odpovedala staromestská hovorkyňa Nora Gubková na otázku, na ktoré projekty je samospráva najviac hrdá.

Neminuté a ušetrené finančné prostriedky sa presúvajú do rezervného fondu a fondu rozvoja bývania. "Za tieto prostriedky začneme s výstavbou Zariadenia opatrovateľskej služby Palárikova-Dobšinského," dodala Gubková.