Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Bratislava

Zrekonštruovaný podchod na Trnavskom mýte by mali otvoriť na jar 2018

podchod Trnavské mýto Foto: SKPR Strategies, s.r.o.

Tvrdí to spoločnosť Immocap Group ktorá má na základe rozhodnutia bratislavských mestských poslancov podchod zrekonštruovať.

Bratislava 11. októbra (TASR) - Ak pôjde všetko podľa plánu, chátrajúci podchod na Trnavskom mýte v Bratislave by mal po rozsiahlej rekonštrukcii slúžiť obyvateľom i návštevníkom Bratislavy na jar 2018. Tvrdí to spoločnosť Immocap Group, a. s., ktorá má na základe rozhodnutia bratislavských mestských poslancov podchod zrekonštruovať. So stavebnými prácami chce firma začať hneď, keď bude mať potrebné povolenia. Samotná rekonštrukcia podchodu by mala trvať približne rok.

Počas prebiehajúcich prác bude podchod fungovať v upravenom režime, aby rekonštrukcia ovplyvnila jeho prevádzku čo najmenej. "Okoloidúci sa nemusia obávať uzatvorenia podchodu. Neprichádza to ani do úvahy, keďže podchodom prejdú denne tisícky ľudí," uviedol generálny riaditeľ Immocap Group Martin Šramko. Investor v tejto chvíli nepredpokladá ani výrazné dopravné obmedzenia, no závisieť to bude podľa neho od samotného režimu prestavby, ktorý sa nastaví až po spustení prác.

V zrekonštruovanom podchode pribudnú prevádzky a služby pre verejnosť. "Našou snahou je vytvoriť zaujímavý mix pre ľudí, ktorí využívajú MHD, ale aj pre tých, ktorí podchodom prechádzajú. Chceme, aby si Bratislavčania podchod obľúbili, aby v ňom mali dostupné potrebné služby a cítili sa v ňom bezpečne," priblížil Šramko. Po novom by tu tak nemali chýbať obchod s potravinami, občerstvenie či trafika. V podchode bude nepretržitý 24-hodinový kamerový systém a strážna služba, s ktorými sa počíta v rámci prevádzky podchodu. V rámci projektu sa počíta aj s umiestnením elektronických tabúľ s informáciami o príchodoch a odchodoch MHD.

Investor zároveň potvrdil, že sa bude zaoberať aj ďalšími pripomienkami bratislavských mestských poslancov.

Koncom septembra bratislavské mestské zastupiteľstvo rozhodlo, že podchod na Trnavskom mýte v Bratislave zrekonštruuje spoločnosť Immocap Group, a. s., investor blízkeho obchodného domu. Mestskí poslanci jej schválili prenájom podchodu na 15 rokov, s možnosťou opcie na ďalších päť rokov, za ročné nájomné jedno euro. Podmienkou je, že musí do revitalizácie podchodu spoločnosť investovať minimálne 1.082.790 eur bez DPH.

Poslanci dostali v septembri na stôl aj ponuku spoločnosti STAURA, s. r. o., ktorá v podchode už v súčasnosti má niektoré prevádzky. Tá plánovala na rekonštrukciu podchodu vynaložiť 415.000 eur bez DPH. Zastupiteľstvo však napokon uprednostnilo ponuku Immocap Group.