Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Ženy v zastupiteľstve Dúbravky myslia na urbanizmus i podporu komunít

Dúbravka, ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

Nové poslankyne Dúbravky chcú v rámci svojho mandátu prispieť k oživeniu verejných priestorov i efektívnej pomoci v sociálnej oblasti.

Bratislava 4. decembra (TASR) – Na rozdiel od predchádzajúceho volebného obdobia, keď v miestnom zastupiteľstve mestskej časti Bratislava-Dúbravka nebola ani jediná žena, v ďalších štyroch rokoch bude mať ženský element v dúbravskom parlamente hneď trojnásobné zastúpenie. Nové poslankyne Dúbravky chcú v rámci svojho mandátu prispieť k oživeniu verejných priestorov i efektívnej pomoci v sociálnej oblasti. Venovať sa chcú aj práci zameranej na deti, mládež a rodinu či otázke ochrany a údržby verejnej zelene. Pre TASR to uviedli pred začiatkom utorňajšieho ustanovujúceho zasadnutia miestneho zastupiteľstva.

"Keďže som sama mama malého dieťaťa, budem rada, ak prispejem k tomu, aby Dúbravka stále viac a viac vytvárala priateľskejšie prostredie pre život mladých rodín. Za dôležité považujem venovať sa aj koncepcii stratégie práce s mládežou," konkretizovala svoje predstavy poslankyňa Magdaléna Škrovanová, ktorá uspela ako nominantka širokej pravicovej koalície.

Kandidátkou pravice, ktorá dostala dôveru od voličov, bola aj Mária Belicová. V orgánoch mestskej časti chce pôsobiť v mediálnej komisii i komisii územného rozvoja, dopravy a podnikateľských aktivít. V tejto oblasti poukazuje na nevyhnutnosť dokončiť rekonštrukcie komunikácií, rovnako tak zaviesť parkovaciu politiku. "Výzvou bude tiež dokončiť park pod záhradami, koncepčnú starostlivosť potrebujú aj pamiatky na území mestskej časti," dodala.

Pre Vieru Psotkovú je prioritou revitalizácia verejných priestorov v mestskej časti, sústrediť sa chce aj na ochranu verejnej zelene a lesov obklopujúcich Dúbravku. "Venovať sa chcem aj sociálnej oblasti, najmä pomoci zraniteľným skupinám, ako sú seniori, ale aj rodiny v núdzi," uviedla nová poslankyňa bratislavskej Dúbravky, ktorá je jednou z dvoch zástupcov Teamu Vallo v miestnom zastupiteľstve mestskej časti. Zvyšných 23 mandátov získali nominanti širokej pravicovej koalície.

Úspech pravice v novembrových komunálnych voľbách v Dúbravke zvýraznil tiež spôsob, akým svoj mandát starostu obhájil Martin Zaťovič. Kandidát pravicovej koalície získal vo voľbách takmer 91 percent všetkých platných hlasov (11.007).