Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

V Záhorskej Bystrici opravili cestu a zastrešili dvor Ľudového domu

Na snímke Záhorská Bystrica Foto: TASR/Erik Máder

Zmenil sa aj hospodársky dvor v areáli pri ľudovom dome, ktorý odkazuje na tradičnú architektúru a prezentuje históriu tejto časti dnešnej Bratislavy.

Bratislava 15. októbra (TASR) – V bratislavskej Záhorskej Bystrici v prvej polovici októbra zrekonštruovali ďalšiu miestnu komunikáciu. Mestskej časti sa zároveň podarilo rozšíriť možnosti prezentácie tradičnej kultúry v priestoroch miestneho múzea - Ľudového domu.

Medzi zrekonštruovanými cestami v Záhorskej Bystrici je už aj Ulica Jána Raka, ktorá dostala nový asfaltový povrch. Mestská časť na rekonštrukciu použila aj prostriedky, ktoré v rámci svojho tohtoročného dotačného programu venoval Bratislavský samosprávny kraj (BSK). VÚC prispel sumou 30.000 eur. "Celkové náklady na rekonštrukciu dosiahli výšku 37.00O eur," uviedol starosta obce Jozef Krúpa

Zmenil sa aj hospodársky dvor v areáli pri ľudovom dome, ktorý odkazuje na tradičnú architektúru Záhorskej Bystrice a prezentuje exponáty dokumentujúce históriu tejto časti dnešnej Bratislavy. Doteraz otvorený priestor zastrešili. "Vďaka tomu budeme môcť na dvore celoročne vystavovať napríklad artefakty, ktoré sa viažu k poľnohospodárskym tradíciám," informoval zástupca starostu mestskej časti Martin Besedič. Dobudovanie remeselného dvora financovala mestská časť sumou 4700 eur z vlastného rozpočtu.