Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Bratislava

V Petržalke rekonštruujú podchody na Rusovskej a Dolnozemskej ceste

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Práce by mali byť ukončené v priebehu jari.

Bratislava 8. marca (TASR) – V bratislavskej Petržalke rekonštruujú podchody na Rusovskej ceste pri poliklinike a na Dolnozemskej ceste pri Ekonomickej univerzite. Práce by mali byť ukončené v priebehu jari. TASR o tom informovala hovorkyňa Bratislavy Zuzana Onufer.

V oboch podchodoch boli zosadené zastrešenia, ktoré sa nahradia novým zastrešením na vstupoch do podchodov. Súčasne budú v podchodoch inštalované nové osvetlenia pomocou LED technológie a použité antigrafitové nátery v podchodoch. Ako posledné sa opravia podlahy vo vstupoch pre imobilných občanov a rovnako aj schodisko.

"Tieto dôležité a verejné priestory sú plne využívané a dlhodobo boli v dezolátnom stave. Preto ich postupne rekonštruujeme," priblížil primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal. Magistrát zároveň plánuje opraviť aj podchody na Dolnozemskej ceste pri dostihovej dráhe či na Rusovskej ceste pri Petržalskom korze.

Hlavné mesto vynaložilo na tieto rekonštrukčné práce 238.000 eur zo svojho rozpočtu. Z toho oprava podchodu Rusovská – Záporožská je vo výške 127.000 eur a podchod na Dolnozemskej bude stáť 111.000 eur. Aktuálne sa kompletne rekonštruuje aj podchod na Trnavskom mýte, ktorý bol v dlhodobo dezolátnom stave. Práce tu majú byť ukončené v lete.